Κατηγορίες

Οσομπούκο κοκκινιστό

07/01/2019 17:00, 0 σχόλια

Οσομπούκο κοκκινιστό
Ένα πλούσιο πιάτο που κρύβει μέσα του όλη τη νοστιμιά της ιταλικής κουζίνας. Ιδανικό για κυριακάτικα ή εορταστικά τραπεζώματα. Συνοδεύεται θαυμάσια από πουρέ, χοντρό μακαρόνι ή ριζότο με σαφράν.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φέτες κρέας οσομπούκο
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κ.σ. ντοματοπολτό
4-5 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό ή ροζέ
1 φλιτζάνι ζωμός κρέατος
5 κ.σ. αλεύρι
½ κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τα κομμάτια του κρέατος. Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν.
2. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τα βάζουμε κατά μέρος σκεπασμένα ώστε να διατηρούνται ζεστά. Στο ίδιο λάδι του τηγανιού σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον ντοματοπολτό και βράζουμε για 5 λεπτά.
3. Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας, την πάπρικα, τον ζωμό, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με σκεπασμένη κατσαρόλα για 2 περίπου ώρες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα ώστε να μείνει το φαγητό με χυλωμένο το ζουμί του.
4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;