Κατηγορίες

Τάρτα ρυζιού

Τάρτα ρυζιού
Με το ρύζι δεν φτιάχνουμε μόνο αλμυρά πιάτα, αλλά και γλυκά. Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη ιταλική συνταγή για τάρτα ρυζιού!

Υλικά
(για 6-8 άτομα)

3/4 φλιτζανιού ρύζι Arborio
4 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
5 αυγά
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, καβουρδισμένα και πολύ λεπτοκομμένα
2-3 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου ή λικέρ αμαρέττο
1-2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 18ο βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με διάμετρο 25 εκ και την πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Αφαιρούμε το περίσσευμα της φρυγανιάς.
2. Σε ένα κατσαρολάκι, αναμειγνύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε μια πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε, χωρίς να σκεπάσουμε, για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πιεί όλα τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά ώστε να μην κολλήσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το κρύο μείγμα ρυζιού, τα αμύγδαλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.
4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια. Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο αν βγαίνει στεγνή). Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;