Κατηγορίες

Πανακότα με μέλι και λάιμ

Πανακότα με μέλι και λάιμ
Δροσιστικό και ανάλαφρο γλυκό που θα κλείσει υπέροχα τα γεύματά σας. Γίνεται εύκολα, αν και χρειάζεται τον χρόνο του στο ψυγείο για να πήξει. Φροντίστε να το κάνετε από το προηγούμενο βράδυ.  

Υλικά
(για 5-6 άτομα)

200 γρ. κρέμα γάλακτος light
400 γρ. γάλα ελαφρύ
3 κ.γ. μέλι
6 μικρά φύλλα ζελατίνης
1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
1 1/2  κ.σ. ξύσμα λάιμ



Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να είναι έτοιμο να βράσει. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα ρίχνουμε μαζί με το ξύσμα λάιμ στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν.
3. Βάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ που περιέχει παγάκια ώστε να χαμηλώσει η θερμοκρασία του.
4. Μοιράζουμε το περιεχόμενο σε 6 ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 7 ώρες. Σερβίρεται κρύα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;