Κατηγορίες

Τιραμισού

Τιραμισού

Υλικά


1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 φλιτζάνι δυνατό εσπρέσο (έτοιμο καφέ) ή 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
500 γρ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά (κατά προτίμηση φρέσκα βιολογικά), χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
50 ml κονιάκ
κακάο τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν, κι έπειτα προσθέτουμε και το τυρί να ενσωματωθεί. Με απαλές κινήσεις ενώνουμε τα δύο μείγματα.
2. Αποσύρουμε από τη φωτιά το γάλα με τον καφέ, αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος και προσθέτουμε το κονιάκ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα στον καφέ με το γάλα (δεν τα μουλιάζουμε) και στη συνέχεια τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο. Κάνουμε στρώσεις μπισκότα-κρέμα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
3. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες. Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;