Κατηγορίες

Πανακότα βανίλιας με ζελέ από μανταρίνι και αμαρέτο

Πανακότα βανίλιας με ζελέ από μανταρίνι και αμαρέτο
Ο συνδυασμός βανίλιας, μανταρινιού και αμαρέτο κάνει αυτό το επιδόρπιο εκπληκτικό. Η βελούδινη υφή της πανακότας ταριάζει άψογα με το απαλό ζελέ. Δεν είναι πολύ γλύκο και απαιτεί λίγο χρόνο για να ετοιμαστεί. Ένα κομψό και ανάλαφρο επιδόρπιο που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε καλέσματα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

Για το ζελέ

1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό από κλημεντίνες
1-2 κ.σ. αμαρέτο
3/4 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά- αν οι κλημεντίνες δεν είναι γλυκές)

Για την πανακότα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
2 κ.σ.ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
μερικές ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε το ζελέ για τη βάση. Βάζουμε 1/4 φλιτζ. από τον χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε από πάνω τη ζελατίνη. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως.
2. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και το αμαρέτο και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει το ζελέ.
3. Βάζουμε 1/4 φλιτζ. από την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε από πάνω τη ζελατίνη. Αφήνουμε κατά μέρος για 5 λεπτά και στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
4. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το περιχύνουμε προσεκτικά πάνω από τα ζελέ. Παγώνουμε το γλυκό όλη νύχτα στο ψυγείο και γαρνίρουμε με μερικές ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού, αν θέλουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;