Κατηγορίες

Ιταλική κρέμα ζαμπαγιόνε

Ιταλική κρέμα ζαμπαγιόνε
Αυτή η βελούδινη κρέμα με βάση το αυγό είναι ένα από τα πιο κλασικά γλυκίσματα της Ιταλίας. Μπορεί άνετα να σταθεί και σαν επιδόρπιο από μόνη της ή να συνοδεύσει άλλα γλυκά, όπως το τιραμισού. Η βασική συνταγή γίνεται με γλυκό κρασί Marsala. Είναι πολύ απλή και αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά

(για ½ φλιτζάνι)

4 κρόκους αυγών
4 κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. κρασί Marsala
 
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι που του βάζουμε μέσα λίγο (μέχρι  το ¼ περίπου) νερό και ένα μεταλλικό μπολ που να μπαίνει λίγο στο κατσαρολάκι χωρίς να ακουμπάει στο νερό.
2. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη στο μπολ, χωρίς να το έχουμε πάνω στο κατσαρολάκι, τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά ώστε να μην δημιουργηθούν γρομπαλάκια. Όταν το μείγμα έχει αφρατέψει και έχει ασπρίσει σταματάμε το χτύπημα.
3. Μεταφέρουμε το μπολ πάνω από το κατσαρολάκι μέσα στο οποίο το νερό μόλις αρχίζει να βράζει. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί Marsala λίγο – λίγο ανακατεύοντας συνεχώς για 10 περίπου λεπτά, μέχρι η κρέμα να αποκτήσει υφή σαν μους.
4. Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;