Κατηγορίες

Πανακότα με σάλτσα σοκολάτας

Πανακότα με σάλτσα σοκολάτας
Ένα καλό δείπνο ολοκληρώνεται με μια υπέροχη πανακότα. Ένα ιταλικό γλυκό που γίνεται ακαταμάχητο με την παρουσία της σοκολάτας.

Υλικά
(για 6 μερίδες)

500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
4 φύλλα ζελατίνης

Για τη σος σοκολάτας

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο


Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε την κρέμα: σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να βράσουν. Παράλληλα μουσκεύουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες ώστε να μαλακώσουν. Τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στην κρέμα που βράζει αφού προηγουμένως τις στύψουμε με τα χέρια μας και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και μόλις η κρέμα αρχίζει και κρυώνει γεμίζουμε 6 ατομικά μπολάκια. Αφού κρυώσει καλά την βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζουμε τη σος: σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και θερμαίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
3. Ρίχνουμε επάνω σε κάθε μπολάκι τη σος σοκολάτας και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;