Κατηγορίες

Γαρίδες σκορδάτες (al Ajillo)

Γαρίδες σκορδάτες (al Ajillo)
Καλοκαιρινή και πανεύκολη συνταγή για σκορδάτες γαρίδες - gambas al ajillo τις λένε οι Ισπανοί. Ένα πικάντικο και πεντανόστιμο θαλασσινό μεζεδάκι, ό,τι πρέπει για  γεύμα με φίλους ή την οικογένεια.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1/2 κιλό γαρίδες (με το κέλυφος ή χωρίς)
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
60-90 ml κονιάκ (ή ξηρό σέρι)
125 ml ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σοτάρουμε για 1 περίπου λεπτό μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
2. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τις γαρίδες, το χυμό λεμονιού, το κονιάκ ή το σέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας ζωηρά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ.
3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τις γαρίδες με το λάδι και τη σάλτσα σε ζεστό πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε  με φρέσκο ψωμί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;