Κατηγορίες

Tortilla de patatas (ισπανική ομελέτα)

Tortilla de patatas (ισπανική ομελέτα)
Αυθεντική ισπανική ομελέτα ή αλλιώς tortilla de patatas! Αν σας αρέσουν οι πατάτες, αυτή είναι μια βασική συνταγή που πρέπει να ξέρετε. Ιδανική για πρωινό, γεύμα αλλά και βραδινό.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 
6 αυγά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
ελαιόλαδο



Εκτέλεση

1. Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτά για περίπου 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Σε ένα στεγνό τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τις πατάτες με τα αυγά. Μετά από 30 περίπου δευτερόλεπτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε την tortilla μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσεκτικά, με ένα πιάτο, τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 2 ακόμα λεπτά.
4. Την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;