Κατηγορίες

Γιαουρτόσουπα με κεφτεδάκια

Γιαουρτόσουπα με κεφτεδάκια
Υλικά
(για 4 άτομα)

Για τη σούπα

1/4 φλιτζανιού ρύζι
2 φλιτζάνια γιαούρτι, στραγγιστό 
2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο 
1 πρέζα νιφάδες τσίλι
αλάτι & πιπέρι 
φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Για τα κεφτεδάκια 
 
500 γρ. κιμά αρνίσιο 
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι

Εκτέλεση 
Σούπα:  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τις νιφάδες τσίλι και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμη, μέχρι το ρύζι να ψηθεί λιγάκι. 
2. Ρίχνουμε το νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, μαζί με αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, τοποθετούμε από 2 κεφτεδάκια σε κάθε μερίδα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή κόλιανδρο.
Κεφτεδάκια: 1. Ζεστάνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μέχρι να συνδυαστούν καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς στρογγυλούς κεφτέδες.  
2. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;