Κατηγορίες

Κρύα ντοματόσουπα γκασπάτσο

Κρύα ντοματόσουπα γκασπάτσο
Υπέροχη και άκρως δροσιστική, η διάσημη ισπανική ντοματόσουπα φτιάχνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο με υλικά που υπάρχουν κάθε στιγμή στην κουζίνα και είναι ιδανική σαν ένα ελαφρύ πρώτο πιάτο για τις ζεστές μέρες. Είναι καλύτερη όταν παγώσει για ώρες στο ψυγείο.

Υλικά 
(για 6-8 άτομα) 

1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια 
1 πράσινα πιπεριά (χωρίς σπόρια), κομμένη σε κυβάκια 
1 κιλό ώριμες σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια  
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1/4 φλιτζανιού ξίδι από σέρι ή ξίδι από λευκό κρασί
3/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα
2 φέτες ψωμί πάχους 2-3 εκ. 
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
μισό αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια 
μισή πράσινη πιπεριά (χωρίς σπόρια), κομμένη σε κυβάκια
μισή κόκκινη πιπεριά (χωρίς σπόρια), κομμένη σε κυβάκια 
θαλασσινό αλάτι κατά βούληση


Εκτέλεση 
1. Βάζουμε στο μπλέντερ το αγγούρι, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο, το ξίδι, το ελαιόλαδο και 2 φλιτζάνια νερό. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και παχύρευστο ροζ μείγμα. Μέσα από ένα σουρωτήρι με μέτριες τρύπες ρίχνουμε τη σούπα σε μια κανάτα και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά. 
2. Για το σερβίρισμα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Κόβουμε το ψωμί σε κύβους 2-3 εκ. και το ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 7 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα κρουτόν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 
3. Αδειάζουμε την κρύα σούπα σε μπολάκια ή κούπες και μοιράζουμε από πάνω τα κρουτόν και τα κυβάκια από το αγγούρι και τις πιπεριές. Αλατίζουμε, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;