Κατηγορίες

Ισπανική πατατοσαλάτα φούρνου

Ισπανική πατατοσαλάτα φούρνου
Μια εναλλακτική πατατοσαλάτα που γίνεται στο φούρνο. Η πικάντικη μαγιονέζα με χυμό λεμονιού και σκόρδο δίνει μια ξεχωριστή γεύση σε αυτό το πανεύκολο πιάτο.

Υλικά

(για 3-4 άτομα)

500 γρ. μικρές πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση
1.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση ή στα τέσσερα και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
2.  Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, 3/4 κ.γ. αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τις πατάτες.
3.  Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, σε μία στρώση, και τις ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, γυρνώντας τες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
4. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. αλάτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε τις πατάτες και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;