Κατηγορίες

Χουρμάδες τυλιγμένοι σε τραγανό μπέικον

Χουρμάδες τυλιγμένοι σε τραγανό μπέικον
Ο συνδυασμός του τραγανού μπέικον με τη γλύκα του αποξηραμένου φρούτου είναι το κάτι άλλο. Ό,τι πρέπει για ορεκτικό και για να συνοδεύουμε ποτά. Εδώ προσθέτουμε στη γέμιση και κομμάτια παρμεζάνας, που κάνουν ακόμα πιο απολαυστική κάθε μπουκιά. Μπορείτε, φυσικά, να τη δοκιμάσετε και με άλλα ξερά φρούτα όπως δαμάσκηνα και βερίκοκα.

Υλικά
(για 16 κομμάτια)

16 χουρμάδες Medjool
120 γρ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, κομμένο σε 16 κομματάκια
8 φέτες μπέικον, κομμένες στα δύο κατά μήκος
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανοίγουμε τους χουρμάδες κάθετα και βγάζουμε το κουκούτσι.
2. Βάζουμε από ένα κομματάκι τυρί μέσα σε κάθε χουρμά, τον τυλίγουμε με μια λωρίδα μπέικον και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
3. Τοποθετούμε τους τυλιγμένους χουρμάδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4. Τους ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον και να γίνει τραγανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;