Κατηγορίες

Κρύα σούπα γκασπάτσο με καρπούζι

Κρύα σούπα γκασπάτσο με καρπούζι
Έχετε σκεφτεί να πειραματιστείτε με το καρπούζι; Να δημιουργήσετε κάτι πιο ιδιαίτερο και γκουρμέ για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας; Σας έχουμε μια τέλεια ιδέα για κρύα σούπα, παραλλαγή της παραδοσιακής ισπανικής ντοματόσουπας Gazpacho.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

4 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους, χωρίς σπόρια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζάνι ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια (κρατάμε ¼ φλιτζανιού για το γαρνίρισμα)
 ½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο
 ½ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο
1 πιπεριά χαλαπένιο χωρίς τα σπόρια (προαιρετικά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λάιμ
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Κρατάμε στην άκρη ένα μικρό μέρος από το αγγούρι, τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το κόλιαντρο για το γαρνίρισμα.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός ζωμός.
3. Μοιράζουμε σε ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως ή τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να θελήσουμε να σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;