Κατηγορίες

Σαλάτα φριζέ με μπέικον και αυγά ποσέ

Σαλάτα φριζέ με μπέικον και αυγά ποσέ
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.



Υλικά

(για 4 άτομα)

3 φέτες μπέικον
4 μεγάλα αυγά
2 μαρούλια φριζέ
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 πρέζα χοντρό αλάτι
1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (συν περισσότερο για το σερβίρισμα)
1/4 φλιτζανιού blue cheese
2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
ψημένο ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν τραγανά, για 5-7 λεπτά, και τα μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
2. Καθαρίζουμε τα μαρούλια από τα εξωτερικά φύλλα, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τρίβουμε με το χέρι από πάνω το blue cheese.
3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Γεμίζουμε ένα τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι με νερό στα 3/4, το βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε το νερό να σιγοβράζει, και προσθέτουμε το ξίδι από λευκό κρασί. Σπάμε ένα-ένα τα αυγά σε ένα μικρό μπολ ή σε κυπελάκια και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο βραστό νερό. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα ασπράδια να σφίξουν και οι κρόκοι να είναι ακόμα μαλακοί. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
5. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με το μπέικον και τη βινεγκτρέτ και τη μοιράζουμε στα πιάτα. Προσθέτουμε από πάνω ένα αυγό, πασπαλίζουμε με έξτρα πιπέρι και σερβίρουμε με μια φέτα ψημένο ψωμί.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;