Κατηγορίες

Σαλάτα νισουάζ

Σαλάτα νισουάζ
Μια αγαπημένη σαλάτα με καταγωγή από τη Νίκαια της Γαλλίας, πλούσια σε υλικά και τόσο χορταστική που μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα από μόνη της. Η σαλάτα Νισουάζ έχει άπειρες παραλλαγές, με τις πατάτες, τα φασολάκια, το αυγό, τον τόνο και την αντζούγια να αποτελούν μερικά από τα απαραίτητα συστατικά της.

Υλικά

(για 4 άτομα)

4 μικρές πατάτες ή 1 μεγάλη πατάτα
100 γρ. πράσινα φασολάκια, κομμένα στη μέση
1 κονσέρβα τόνο, στραγγισμένο
50 γρ. φιλέτα αντζούγιας από κονσέρβα, στραγγισμένα
4 σφιχτοβρασμένα αυγά, κομμένα στα τέσσερα
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μικρά μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι
2 κ.σ. κάπαρη
1/4 φλιτζανιού κόκκινες πιπεριές από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους
1/4 φλιτζανιού μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά ακόμα, μέχρι οι πατάτες και τα φασολάκια να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά. Μόλις οι πατάτες κρυώσουν ελαφρώς, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα.
2. Στο μεταξύ, σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε το ξύδι με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το μαρούλι με 1/4 φλιτζ. από τη βινεγκρέτ και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα.
3. Στο ίδιο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με 1 κ.σ. από τη βινεγκρέτ και τις τοποθετούμε πάνω από το μαρούλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα πράσινα φασολάκια και τα αυγά, ανακατεύοντας με 1 κ.σ. βινεγκρέτ κάθε φορά και τακτοποιώντας τα πάνω από το μαρούλι. Προσθέτουμε τις αντζούγιες, την κάπαρη, τον τόνο, τις πιπεριές και τις ελιές και σερβίρουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ στο πλάι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;