Κατηγορίες

Κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο

Κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο

Υλικά
(για 8 άτομα)

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
750 ml γάλα φρέσκο
4 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
λίγο βούτυρο

Για τη γέμιση
2 κιλά σπανάκι καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
500 γρ. ανθότυρο θρυματισμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1/3 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη της κρέπας μέχρι να γίνουν χυλός. Τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
2. Στο μεταξύ ζεματάμε για λίγο το σπανάκι σε νερό που βράζει και το στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Ύστερα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Στo τέλος προσθέτουμε και το θρυματισμένο ανθότυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Φτιάχνουμε τις κρέπες: Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο και ρίχνουμε για κάθε κρέπα ένα φλιτζάνι του καφέ από τον χυλό. Τον απλώνουμε καλά και μόλις η κρέπα ροδίσει από τη μία πλευρά (σε χαμηλή θερμοκρασία) και αρχίσει να ξεκολλάει την αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για να φτιάξουμε τις υπόλοιπες κρέπες.
4. Παίρνουμε μία μία τις κρέπες, τις γεμίζουμε, τυλίγουμε σε ρολό και τις βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αν επιθυμούμε, τις περιχύνουμε με μια κόκκινη ή άσπρη σάλτσα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;