Κατηγορίες

Σουφλέ κουνουπιδιού με γραβιέρα

Σουφλέ κουνουπιδιού με γραβιέρα
Υλικά
(για 6-8 άτομα)

250 γρ. μπουκετάκια κουνουπιδιού, κομμένα σε μικρά κομμάτια
8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
170 γρ. γραβιέρα, τριμμένη 
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
χοντρό αλάτι & πιπέρι
   
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το κουνουπίδι για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε καλά, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι να κρυώσει.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ με 1 κ.σ. βούτυρο. Λιώνουμε τις υπόλοιπες 7 κ.σ. βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα σταδιακά, χτυπάμε και φέρνουμε σε βρασμό. Ανακατεύουμε συνεχώς, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε, μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας πού και πού.
3. Ανακατεύουμε τον πουρέ κουνουπιδιού με την κρέμα και προσθέτουμε τη γραβιέρα και το σχοινόπρασο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε αμέσως.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;