Κατηγορίες

Μύδια ντιζονέζ (με σάλτσα μουστάρδας)

Μύδια ντιζονέζ (με σάλτσα μουστάρδας)
Ένα ορεκτικό που μοσχοβολάει θάλασσα. Μύδια με μια ελαφριά κίτρινη σάλτσα με έντονο χαρακτήρα και πικάντικη γεύση λόγω της αυθεντικής μουστάρδας dijon που περιέχει.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1,5-2 κιλά μύδια, πλυμένα και καθαρισμένα 
1 κ.σ. βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
2 κ.σ. εσαλότ, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι 
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon 
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι 
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγο, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
2. Προσθέτουμε τα μύδια, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το κρασί, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια.
3. Βγάζουμε τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα διατηρούμε ζεστά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και το θυμάρι. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη μουστάρδα στη σάλτσα με ένα σύρμα, καθώς ζεσταίνεται (δεν τη βράζουμε). Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται. 
4. Απλώνουμε τη σάλτσα με ένα κουτάλι πάνω από τα μύδια, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύονται με φρέσκο τραγανό ψωμί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;