Κατηγορίες

Ψητά καρότα με γκρεμολάτα

Ψητά καρότα με γκρεμολάτα
Υλικά 
(για 2-4 άτομα)

450 γρ. λεπτά καρότα, καθαρισμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. σπόροι κόλιαντρου, κοπανισμένοι 
1/2 κ.γ. σπόροι κύμινου, κοπανισμένοι 
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
1/2 φλιτζάνι λάχανο, πλυμένο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. λεπτό ξύσμα από 1 μεγάλο ή 2 μικρά λεμόνια
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το μέλι, το κόλιαντρο και το κύμινο. 
2. Βάζουμε τα καρότα και τις σκελίδες σκόρδου σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Ψήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά, ή μέχρι τα καρότα και τα σκόρδα να μαλακώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα. 
3. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και ψιλοκόβουμε το ψημένο σκόρδο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λάχανο, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Δουλεύουμε με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ώστε να ενσωματωθεί καλά το σκόρδο στο λάχανο. 
4. Περιχύνουμε τα καρότα με τη γκρεμολάτα που ετοιμάσαμε, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση  και τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;