Κατηγορίες

Ζεστή σαλάτα με σπανάκι και blue cheese

Ζεστή σαλάτα με σπανάκι και blue cheese
Υλικά 
(για 4 άτομα)

1 μεγάλο μάτσο φρέσκο σπανάκι
200 γρ. ασπρομανίταρα
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100 γρ. blue cheese 

Εκτέλεση 
1. Καθαρίζουμε το σπανάκι, πλένουμε καλά τα φύλλα, στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
2. Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια καθαρή, νοτισμένη πετσέτα. Αφαιρούμε τις άκρες, τις πετάμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Τα προσθέτουμε στο σπανάκι. 
3. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα και το αφήνουμε στην άκρη. 
4. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ: Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει λιγάκι. 
5. Ρίχνουμε τη ζεστή βινεγκρέτ και το κρεμμύδι στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά με τσιμπίδα. Λιώνουμε το blue cheese, το προσθέτουμε από πάνω και σερβίρουμε αμέσως. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;