Κατηγορίες

Κρύα ντοματόσουπα με φέτα, ελιές και αγγούρι

Κρύα ντοματόσουπα με φέτα, ελιές και αγγούρι
Υλικά
(για 4 άτομα)
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο συν έξτρα για γαρνίρισμα
5 ντομάτες, ψιλοκομμένες
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 
60 γρ. φέτα, διαλυμένη με το χέρι
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζανιού μικρές μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
2 κ.σ. φύλλα ρίγανης
3 κ.σ. ξίδι κόκκινου κρασιού 
1 κ.σ. ξίδι από σέρι
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. μέλι 
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Ζεσταίνουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις ελιές και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου 7 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ξίδια και αλατίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αγγούρι με μισή κουταλιά της σούπας μέλι και αλατίζουμε. 
3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις ντομάτες με το υπόλοιπο μέλι και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. 
4. Μοιράζουμε τη ντοματόσουπα σε ρηχά μπολ. Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με το κρεμμύδι και τις ελιές, τα ντοματίνια, τις φέτες αγγουριού και τη φέτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;