Κατηγορίες

Μαριναρισμένα άγρια μανιτάρια

Μαριναρισμένα άγρια μανιτάρια
Υλικά 
(για 4 άτομα)
200 γρ. άγρια μανιτάρια 
1/2 φλιτζάνι nama shoyu (ωμή σάλτσα σόγιας) 
1/4 φλιτζανιού σησαμέλαιο 
1/2 φλιτζάνι σκόρδο 
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρή χούφτα σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομματάκια
8-12 μανιτάρια enoki
1 ραπανάκι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες 
4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 
κάρδαμο για το γαρνίρισμα
αλάτι κατά βούληση 

Εκτέλεση 
1. Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τη nama shoyu και το σησαμέλαιο. Σκεπάζουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλη νύχτα. 
2. Βάζουμε τα μανιτάρια σε έναν αποξηραντή για 8 ώρες. 
3. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. 
4. Απλώνουνε στο πιάτο μια στρώση από το μείγμα σκόρδου και τοποθετούμε από πάνω τα αποξηραμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα μανιτάρια enoki, το ραπανάκι, τη ντομάτα και το κάρδαμο και αλατίζουμε κατά βούληση.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;