Κατηγορίες

Μανιτάρια προβενσάλ

Μανιτάρια προβενσάλ
Μανιτάρια με τον τρόπο της Προβηγκίας, δηλαδή σοτέ με ελαιόλαδο, σκόρδο, μαϊντανό και λεμόνι. Μπορείτε να τα σερβίρετε ως μεζεδάκι, ορεκτικό ή συνοδευτικό. Οι λάτρεις των μανιταριών θα ξετρελαθούν!

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. μανιτάρια άσπρα (ή πλευρώτους)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά
χυμό από 1/2 λεμόνι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν την υγρασία τους και να πάρουν χρώμα.
3. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα ψωμιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;