Κατηγορίες

Κις λορέν τυριών με μπρόκολο

Κις λορέν τυριών με μπρόκολο
Αν αγαπάτε το μπρόκολο, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή. Τραγανή ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη, δυο-τρία είδη τυριών, μπρόκολο, μια κρέμα γάλακτος κι έχουμε μια πολύ νόστιμη και χορταστική τάρτα για κάθε περίσταση.

Υλικά
(για 1 τάρτα 25 εκ. περίπου)

1 φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
500 γρ. φουντίτσες μπρόκολου
200 ml κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
3 αυγά
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο συν λίγο περισσότερο για το άλειμμα
1 ½ φλιτζάνι ανάμεικτα τριμμένα τυριά (όπως τσένταρ, γραβιέρα, ρεγκάτο)
1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Λαδώνουμε με ένα πινέλο μια ταρτιέρα 22-25 εκ. και απλώνουμε μέσα τη ζύμη. Φροντίζουμε να καλύψουμε με τη ζύμη και τα πλαϊνά της ταρτιέρας. Τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, την καλύπτουμε με λαδόκολα και μέσα ρίχνουμε φασόλια ξερά. Ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15  περίπου λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολα με τα φασόλια.
2. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά τις φουντίτσες μπρόκολου. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά σε 2 κ.σ. λάδι το σκόρδο και τις φουντίτσες μπρόκολου για 1-2 λεπτά προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Μεταφέρουμε το μπρόκολο και το απλώνουμε μέσα στην ψημένη ζύμη κόβοντάς το με τα δάχτυλά μας σε μικρά κομματάκια. Πασπαλίζουμε από πάνω με τα τυριά, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι. Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά από το μπολ.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 περίπου λεπτά μέχρι η τάρτα να αποκτήσει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε...Πέτυχε!





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;