Κατηγορίες

Κρέπες με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

Κρέπες με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα
Ο επιτυχημένος συνδυασμός του καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα θριαμβεύει και σε αυτήν τη συνταγή για κρέπες. Είναι νοστιμότατες και ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις. Τις κόβουμε σε ροδέλες και τις σερβίρουμε σε πιατέλα με οδοντογλυφίδες σε ένα μπουφέ ή σαν ορεκτικό.

Υλικά
(για περίπου 8 κρέπες)

2 μεγάλα αυγά
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 φλιτζανιού φρέσκο γάλα
60 γρ. βούτυρο λιωμένο για το τηγάνι

Για τη γέμιση
300 γρ. καπνιστό σολομό
250 γρ. τυρί κρέμα
½ φλιτζάμι άνηθο ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, και στη συνέχεια το γάλα, φτιάχνοντας ένα λείο χυλό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και προσθέτουμε λίγο βούτυρο να κάψει ελαφρά. Ρίχνουμε 3 κουταλιές από το χυλό (για κάθε κρέπα) στο τηγάνι και το κουνάμε κυκλικά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνουμε περίπου 2 λεπτά να ψηθεί από κάτω και με μια σπάτουλα γυρίζουμε την κρέπα και από την άλλη μεριά μέχρι να πάρει χρώμα. Τοποθετούμε τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο, μέχρι να τελειώσει ο χυλός. (Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε ανάμεσα τους αντικολλητικό χαρτί, να τις καλύψουμε με αλουμινόχαρτο και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο έως και 2 ημέρες.)
3. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα για να αφρατέψει. Αν βγει  πολύ σφιχτό μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νερό. Προσθέτουμε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
5. Απλώνουμε  το μείγμα του τυριού στις κρέπες και από πάνω μοιράζουμε τον καπνιστό σολομό. Τυλίγουμε τις κρέπες σε ρολό, καρφώνουμε σε κάθε κρέπα 3 οδοντογλυφίδες για να μην ξετιλυχθεί και κόβουμε την κάθε μία σε 3 κομμάτια. Σερβίρουμε γαρνίροντας με  φουντίτσες μαϊντανού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;