Κατηγορίες

Κρέμα καπνιστού σολομού

Κρέμα καπνιστού σολομού
Πολύ εύκολο και νόστιμο ορεκτικό με άρωμα θάλασσας για τα γιορτινά τραπέζια και τα καλέσματα. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού ή κρακεράκια γαρνίροντας, εάν θέλουμε, με κάπαρη.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

200 γρ. καπνιστό σολομό
150 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από ½ λεμόνι
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. σάλτσα horseradish (από βαζάκι)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)



Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα (εκτός από την κάπαρη) στο μούλτι και τα πολτοποιούμε- όχι πάρα πολύ, να μην γίνουν δηλαδή σαν λείος πουρές. Δοκιμάζουμε τη γεύση για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι ή αλάτι (εξαρτάται και από τη μάρκα του σολομού).
2. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού γαρνίροντας, εάν θέλουμε, με την κάπαρη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;