Κατηγορίες

Πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου

Πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου
Εκτός από ψητά και σαλάτες, βάλτε στο γιορτινό τραπέζι σας και ένα νόστιμο πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας. Όσο γκουρμέ και αν σας ακούγεται, αυτή η συνταγή δεν θα σας κοστίσει ακριβά. Σερβίρουμε ιδανικά με αλμυρά κρακεράκια ή φρυγανισμένο ψωμί.

Υλικά
(για 6 μερίδες)

220 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου, καθαρισμένα και πλυμένα
1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη και ξεφλουδισμένη
1 φύλλο δάφνης
1/4 κ.γ. θυμάρι
1/2 φλιτζάνι νερό
170 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. κονιάκ
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα συκωτάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι και 1/2 κ.γ. αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι τα συκωτάκια να είναι ελάχιστα ροζ στο εσωτερικό τους. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν σκεπασμένα για 5 λεπτά.
2. Πετάμε το δαφνόφυλλο και με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε το συκωτάκια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο, 2 κουταλιές κάθε φορά. Έπειτα ρίχνουμε το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι γίνει το μείγμα τελείως αλοιφή.
3. Μεταφέρουμε το πατέ σε φόρμα ή σε 2-3 μικρά μπολάκια, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;