Κατηγορίες

Γαρίδες σε φωλιές σφολιάτας

11/02/2018 13:00, 0 σχόλια

Γαρίδες σε φωλιές σφολιάτας
Ένας διαφορετικός και ωραίος τρόπος να παρουσιάσουμε τις γαρίδες σε ένα επίσημο τραπέζι ή μπουφέ. Φτιάξτε αυτές τις τραγανές φωλίτσες από σφολιάτα Χρυσή Ζύμη με γέμιση που συνδυάζει αρώματα θάλασσας και στεριάς και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Υλικά
(για 6 άτομα)

1 φύλλο σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
1 κιλό γαρίδες Νο 2 κατεψυγμένες, καθαρισμένες
3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1/4 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο συν μερικά κλωναράκια για γαρνίρισμα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο με 1 κ.γ. νερού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 πρέζα σαφράν
1/2 κ.γ. πάπρικα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ξεπαγώνουμε μόνο το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας της συσκευασίας. Κόβουμε τη σφολιάτα με ένα στρογγυλό κουπ πατ σε κομμάτια. Περνάμε με ένα πινέλο τα μισά κομμάτια με αυγό και πάνω τους κολλάμε τα άλλα μισά, αφαιρώντας από τα δεύτερα ένα μικρό δίσκο από το κέντρο τους.
2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15  λεπτά. Όταν ψηθούν αφαιρούμε προσεκτικά με ένα μυτερό μαχαιράκι λίγο από το κέντρο τους ώστε να σχηματιστεί λακκούβα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις γαρίδες καθαρισμένες και χωρίς το εντεράκι τους. Μόλις οι γαρίδες πάρουν ένα ροζέ χρώμα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον άνηθο, το σαφράν, την πάπρικα, αλατοπίπερο και την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με λίγη ροζέ σάλτσα.
4. Γεμίζουμε τις φωλιές σφολιάτας, γαρνίρουμε με κλωναράκια άνηθου και σερβίρουμε.

Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε...Πέτυχε!






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;