Κατηγορίες

Σπιτικό φιλέτο ταρτάρ

Σπιτικό φιλέτο ταρτάρ
Ένα κλασικό πιάτο από τη γαλλική κουζίνα για λίγους και τολμηρούς. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ψιλοκομμένο ωμό μοσχάρι αναμεμειγμένο με ποικιλία υλικών όπως κρεμμύδι, κάπαρη, αντζούγια και ωμό αυγό. Βασικό ρόλο σε αυτή τη συνταγή παίζουν οι καλές πρώτες ύλες, από την ποιότητα του κρέατος μέχρι τα αυγά. Σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί ή και με τηγανητές πατάτες.

Υλικά
(για 2 άτομα)

300 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
3 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κάππαρη, στραγγισμένη και ξεπλυμένη
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σταγόνες ταμπάσκο
4 πρέζες Worcestershire σος
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο μίση ώρα πριν φτιάξουμε το ταρτάρ. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους κρόκους.
3. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και σχηματίζουμε από ένα κυλινδρικό μπιφτέκι σε κάθε πιάτο. Βάζουμε από ένα κρόκο πάνω τους.
4. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή και με τηγανητές πατάτες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;