Κατηγορίες

Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας

06/12/2017 19:00, 0 σχόλια

Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας
Η σούπα πατάτας βελουτέ είναι πολύ γευστική και χορταστική, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε συνδυασμό πατάτας και πράσου για την παρασκευή της. Το μυστικό όμως αυτής της σούπας κρύβεται στο λάδι τρούφας, το οποίο προστίθεται στο τέλος, λίγο πριν από το σερβίρισμα, και προσδίδει εξαιρετικό άρωμα και γεύση στο πιάτο.

Υλικά

(για 6 μερίδες)

500 γρ. πατάτες
350 γρ. πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
300 ml κρέμα γάλακτος
20γρ. λάδι τρούφας
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει,  προσθέτουμε τα πράσα και 1 κ.γ. αλάτι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε τα πράσα για 25 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
2. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες. Μόλις μαλακώσουν καλά τα πράσα, ρίχνουμε τις πατάτες και τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
3. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε τα λαχανικά με ένα ραβδομπλέντερ. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω το λάδι τρούφας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;