Κατηγορίες

Ογκρατέν με πατάτες, μήλο και σελινόριζα

Ογκρατέν με πατάτες, μήλο και σελινόριζα
Αν βαρεθήκατε τις κλασικές συνταγές για ογκρατέν, αυτή είναι μια εναλλακτική πρόταση που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Ο συνδυασμός του μήλου με τη σελινόριζα κάνει αυτό το πιάτο πολύ ξεχωριστό σε γεύση.

Υλικά
(για 8 μερίδες)

750 γρ. πατάτες
500 γρ. σελινόριζα
300 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
15 γρ. βούτυρο συν έξτρα για το ταψί
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες (χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο, αν έχουμε). Κάνουμε το ίδιο και με τη σελινόριζα.
2. Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να μαλακώσουν.
3. Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα από τις πατάτες και τη σελινόριζα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ  και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε από πάνω το μήλο σε φέτες. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες πατάτες και τη σελινόριζα και σκορπάμε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια κομμάτια βούτυρο.
4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;