Κατηγορίες

Φινόκιο ογκρατέν

08/10/2018 20:00, 0 σχόλια

Φινόκιο ογκρατέν
Το φινόκιο (ή μαραθόριζα) με την ελαφρώς γλυκιά γεύση και το ήπιο άρωμα γλυκάνισου, βάζει τη σφραγίδα του όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. Αν βαρεθήκατε να τρώτε συνέχεια τα ίδια λαχανικά στον φούρνο, σας έχουμε μια ωραία ιδέα για ένα συνοδευτικό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Υλικά
(για 4 μερίδες)

4 μεγάλες μαραθόριζες (φινόκιο)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις μαραθόριζες από εξωτερικά φύλλα και σκληρά κοτσάνια και τις κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνουμε το φινόκιο. Αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά και στραγγίζουμε καλά.
2. Τακτοποιούμε τις μαραθόριζες σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο κατά βούληση. Ανακατεύουμε το σκόρδο μέσα στην κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τις μαραθόριζες. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ωραία.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;