Κατηγορίες

Βασική συνταγή για κρέπες

11/09/2017 21:00, 0 σχόλια

Βασική συνταγή για κρέπες
Υπάρχει κανείς που να μην λατρεύει τις κρέπες; Γλυκές ή αλμυρές, κρύες ή ζεστές, οι κρέπες πάνε με όλα και τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας. Σας δίνουμε μια απλή συνταγή με σίγουρη επιτυχία να φτιάξετε τις δικές σας και να κλείσετε μέσα τους ό,τι τραβάει η όρεξή σας. 

Υλικά

(για περίπου 8 κρέπες)

2 μεγάλα αυγά
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 φλιτζανιού φρέσκο γάλα
1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά, για γλυκές κρέπες)
60 γρ. βούτυρο λιωμένο για το τηγάνι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, και στη συνέχεια το γάλα, φτιάχνοντας ένα λείο χυλό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και προσθέτουμε λίγο βούτυρο να κάψει ελαφρά. Ρίχνουμε 3 κουταλιές από το χυλό (για κάθε κρέπα) στο τηγάνι και το κουνάμε κυκλικά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνουμε περίπου 2 λεπτά να ψηθεί από κάτω και με μια σπάτουλα γυρίζουμε την κρέπα και από την άλλη μεριά μέχρι να πάρει χρώμα. Τοποθετούμε τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο, μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε ανάμεσα τους αντικολλητικό χαρτί, να τις καλύψουμε με αλουμινόχαρτο και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο έως και 2 ημέρες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;