Κατηγορίες

Ταπενάντ πράσινης ελιάς με αντζούγιες

Ταπενάντ πράσινης ελιάς με αντζούγιες
Συνταγή για την κλασική προβηγκιανή tapenade (πάστα) που περιέχει εκτός από ελιές- πολτοποιημένες ή ψιλοκομμένες- κάπαρη και αντζούγιες. Δοκιμάστε τη πάνω σε ψωμί, με κριτσίνια, παξιμάδια και με διάφορα τυριά.

Υλικά

(για 3 φλιτζάνια)

10 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, θρυμματισμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό, χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού κάππαρη, στραγγισμένη και χοντροκομμένη
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μέτριο μπολ ή ένα μεγάλο βάζο, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες αντσούγιες, τις ελιές, το μαϊντανό, το λάδι, την κάπαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε. Διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο ως και μία εβδομάδα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;