Κατηγορίες

Γεμιστές ντομάτες αλά προβενσάλ

Γεμιστές ντομάτες αλά προβενσάλ
Μια πανεύκολη συνταγή από την κουζίνα της νότιας Γαλλίας για ντοματούλες γεμιστές, αρωματισμένες με κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό. Τέλειο μεζεδάκι, το οποίο όμως μπορεί κάλλιστα να σταθεί και σαν ελαφρύ κυρίως γεύμα με τη συνοδεία ψωμιού και φέτας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

8 μέτριες, ώριμες και σφιχτές ντομάτες
200 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
400 γρ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε προσεκτικά ένα μέρος από τη σάρκα (όχι όλο). Τις αναποδογυρίζουμε για δέκα λεπτά για να βγάλουν μέρος από τους χυμούς τους.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Αλατίζουμε και γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα. Πιέζουμε το μείγμα μέσα στις ντομάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά σε πλούσια στρώση.
4. Ψήνουμε τις ντομάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Στη συνέχεια, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς συνεχίζοντας το ψήσιμο μέχρι να κάνουν μια ωραία χρυσή κρουστά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;