Κατηγορίες

Κρέπες με κοτόπουλο και μανιτάρια

Κρέπες με κοτόπουλο και μανιτάρια
Αυτές οι λαχταριστές κρέπες με γέμιση από κοτόπουλο και μανιτάρια είναι μια καλή πρόταση είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Θα αρέσουν σε όλους!

Υλικά
(για 8 κρέπες)

2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
2-3 κ.γ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτά φετάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι άνηθο
1 φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τα αυγά και τα αναμειγνύουμε με το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι, φτιάχνοντας ένα λείο χυλό.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και προσθέτουμε λίγο βούτυρο να κάψει ελαφρά. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι και το κουνάμε κυκλικά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνουμε περίπου 2 λεπτά να ψηθεί από κάτω και με μια σπάτουλα γυρίζουμε την κρέπα και από την άλλη μεριά μέχρι να πάρει χρώμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το χυλός.
3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα το κοτόπουλο χωρίς να καεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το 1 φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε.
4. Γεμίζουμε τις κρέπες με το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί  και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;