Κατηγορίες

Μπρόκολο ογκρατέν

05/11/2018 20:30, 0 σχόλια

Μπρόκολο ογκρατέν
Ένας υπέροχος τρόπος για να μαγειρέψουμε το μπρόκολο και να το κάνουμε πολύ πιο γευστικό. Έτσι θα φάνε και τα παιδιά πιο εύκολα το ωφέλιμο αυτό λαχανικό.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

800 γρ. μπρόκολο
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα της αρεσκείας μας (γκούντα, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, τσένταρ)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά το μπρόκολο και αφαιρούμε το σκληρό μέρος από το κοτσάνια. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει (προσέχουμε να μην το παραβράσουμε και λιώσει) και το στραγγίζουμε. Μόλις κρυώσει, το χωρίζουμε σε μπουκετάκια.
2. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ύστερα ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τυριά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
3. Στρώνουμε το μπρόκολο σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με το μείγμα να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;