Κατηγορίες

Σούπα κάστανο με μπέικον

Σούπα κάστανο με μπέικον
Μια συνταγή για τα γιορτινά σας μαγειρέματα. Βελούδινη σούπα με κάστανα και τραγανό μπέικον, με γήινη και πλούσια γεύση. Σερβίρεται ζεστή σαν πρώτο πιάτο και είναι απλά τέλεια.

Υλικά
(για 4 άτομα)

700 γρ. κάστανα
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το μπέικον
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
8 φέτες μπέικον κομμένες στα δύο
½ φλιτζάνι κρουτόν
2 λίτρα ζωμό κότας
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα.
2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Φυλάμε 2 κ.σ. από το ψιλοκομμένο πράσινο τμήμα τους.
3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια με το σέλερι και το καρότο. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Στα τελευταία δύο λεπτά προσθέτουμε και τα κάστανα. Περνάμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας από το μπλέντερ. Γυρίζουμε τα πολτοποιημένα υλικά πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι το φαγητό να αρχίσει να χυλώνει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε μερικά λεπτά να κατέβει λίγο η θερμοκρασία του.
4. Στο μεταξύ σοτάρουμε σε 1 κ.σ. λάδι τα κομμάτια από το μπέικον.
5. Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα. Στη μέση κάθε πιάτου τοποθετούμε 1 κ.σ. κρουτόν,  4 κομμάτια μπέικον, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ½ κ.σ. ψιλοκομμένο πράσινο φύλλο από τα κρεμμυδάκια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;