Κατηγορίες

Τάρτα με μπρόκολο, πιπεριές και μπέικον

Τάρτα με μπρόκολο, πιπεριές και μπέικον
Μια ωραία τάρτα για όσους τους αρέσει το μπρόκολο. Απολαύστε την ως ορεκτικό ή ως ελαφρύ γεύμα συνοδεία σαλάτας. Αν περισσέψει, είναι εξίσου νόστιμη και την επόμενη μέρα και γίνεται ένα νόστιμο σνακ για το γραφείο.

Υλικά
(για 1 μέτρια τάρτα)

Για τη ζύμη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
3-4 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση
250 γρ. φουντίτσες από μπρόκολο
2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια
150 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3-4 λεπτές φέτες φρέσκιας ντομάτας κομμένες στα τέσσερα
200 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. γάλα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ανάμεικτα τυριά (γκούντα, ένταμ) τριμμένα
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα. Προσθέτουμε  και το κρύο νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την πατάμε να ανοίξει σε δίσκο, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
2. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για τάρτες και απλώνουμε το φύλλο, να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.
3. Για τη γέμιση: σε αλατισμένο νερό βράζουμε για 5 λεπτά το μπρόκολο και το σουρώνουμε. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια και το μπέικον. Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
4. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και τα χτυπάμε. Αλατοπιπερώνουμε.
5. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη το μπέικον και το μπρόκολο, τα περιχύνουμε με την κρέμα από το μπολ, απλώνουμε τα κομματάκια της ντομάτας,  πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;