Κατηγορίες

Ταρτάκια σφολιάτας Croque Monsieur με ζαμπόν και τυρί

Ταρτάκια σφολιάτας Croque Monsieur με ζαμπόν και τυρί
Μικρά και πεντανόστιμα ταρτάκια με τυρί, ζαμπόν και μια σάλτσα μπεσαμέλ με μουστάρδα. Μια παραλλαγή του διάσημου γαλλικού τοστ Croque Monsieur. Ιδανικά για πρωινό, ορεκτικό αλλά και για μπουφέ.

Υλικά
(για 12-16 ταρτάκια)

1 φύλλο σφολιάτας, αποψυγμένο
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1-2 κ.σ. μουστάρδα
12-16 λεπτές φέτες ζαμπόν
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο με λίγο νερό
κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε λίγο-λίγο και το γάλα. Το κρατάμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και ανακατεύουμε τη μουστάρδα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
2. Με έναν στρογγυλό κόπτη μπισκότων κόβουμε κύκλους 5 εκατοστών από τη σφολιάτα. Χρησιμοποιώντας έναν μικρότερο κόπτη μπισκότων, χαράσσουμε έναν μικρότερο κύκλο μέσα στον μεγάλο χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω. Τρυπάμε απλά τον μικρότερο κύκλο με ένα πιρούνι.
3. Βάζουμε πάνω από κάθε κύκλο λίγη σάλτσα μουστάρδας, λίγο ζαμπόν και τριμμένο τυρί. Πασπαλίζουμε την κορυφή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με ένα πινέλο μαγειρικής, αλείφουμε κάθε κύκλο με το χτυπημένο αυγό.
4. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με λίγο φρέσκο θυμάρι αν θέλουμε.

Πηγή: iamafoodblog.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;