Κατηγορίες

Τάρτα με μπρόκολο και τυριά

Τάρτα με μπρόκολο και τυριά
Αν αγαπάτε το μπρόκολο, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή. Δυο-τρία είδη τυριών, μπρόκολο, μια κρέμα γάλακτος κι έχουμε μια πολύ νόστιμη και χορταστική τάρτα.

Υλικά
(για 9-10 μερίδες)

Για τη ζύμη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
3-4 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση
200 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. ανθούς μπρόκολο
4 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
5-6 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα (γκούντα, γραβιέρα κτλ.)
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη



Εκτέλεση

1. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα. Προσθέτουμε  και το κρύο νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την πατάμε να ανοίξει σε δίσκο, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
2. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για τάρτες και απλώνουμε το φύλλο, να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.
3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο το μπρόκολο και το σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε την πιπεριά μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε και το μπρόκολο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το μοσχοκάρυδο, το κόκκινο πιπέρι και αλάτι.
5. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στη βάση της τάρτας, προσθέτουμε το σοταρισμένο μπρόκολο και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;