Κατηγορίες

Κις Λορέν

Κις Λορέν
Από τις πιο δημοφιλείς και νόστιμες αλμυρές τάρτες. Τη δοκιμάζουμε στην κλασική εκδοχή της με μπέικον, φρέσκα κρεμμυδάκια, γραβιέρα και κρέμα γάλακτος. Υπέροχη ως συνοδευτικό σε ένα καλό τραπέζι αλλά κι ως ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της.

Υλικά
(για 6-8 άτομα)

1 φύλλο ζύμης για τάρτες  
200 γρ. μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια 
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 
1 κ.σ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος  
4 αυγά 
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 



Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε με προσοχή το φύλλο ζύμης σε μια ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος, γεμίζουμε με ρύζι μέχρι το χείλος της τάρτας (για να αποφύγουμε το φούσκωμα) και την ψήνουμε για 15-20 λεπτά. 
2. Στο ενδιάμεσο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία, για 2-3 λεπτά. Το απλώνουμε στην ψημένη τάρτα. 
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. 
4. Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και προσθέτουμε το βούτυρο σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να σφίξει η κρέμα. 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;