Κατηγορίες

Φιλέτο γλώσσας μενιέρ

Φιλέτο γλώσσας μενιέρ
Μια γρήγορη αλλά φινετσάτη συνταγή που έρχεται από την γαλλική κουζίνα, με το λεμόνι να προσφέρει την απαραίτητη οξύτητα σε μια τέλεια αντίθεση.


Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα γλώσσας
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο κατά προτίμηση ανάλατο
χυμός από 2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ψιλοκομμένος μαϊντανός, baby πατάτες, μπρόκολο (προαιρετικά)


Εκτέλεση
1. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
2. Βουτάμε τα ψάρια στο αλεύρι έτσι ώστε να καλυφθούν καλά και τινάζουμε από κάθε φιλέτο το περίσσευμα.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα φιλέτα για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
4. Με μια σπάτουλα αφαιρούμε τα φιλέτα και τα σερβίρουμε σε πιάτο.
5. Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει μια ελαφριά καφετή απόχρωση. 
6. Προσθέτουμε στο τηγάνι το χυμό λεμονιού και την κάπαρη και το ανακινούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
7. Ξανατοποθετούμε τα ψάρια μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
8. Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά κι αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα συνοδεύουμε με πατάτες και μπρόκολο στον ατμό.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;