Κατηγορίες

Χοιρινό φιλέτο τυλιγμένο σε μπέικον με αρακά a la francaise από τον Eric Ripert, σεφ του νεοϋορκέζικου Le Bernardin

Χοιρινό φιλέτο τυλιγμένο σε μπέικον με αρακά a la francaise από τον Eric Ripert, σεφ του νεοϋορκέζικου Le Bernardin
Ένα υπέροχο πιάτο για δείπνο, εύκολο στην παρασκευή του και με λίγα υλικά. Δοκιμάστε το όπως σερβίρεται σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια γαλλικής κουζίνας της Νέας Υόρκης.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 κομμάτια χοιρινό φιλέτο
8-12 φέτες μπέικον (ανάλογα με το μέγεθος)
1 κ.σ. λάδι
5 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
1 φλιτζάνι μαρούλι τύπου butterhead, ψιλοκομμένο 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε κάθε κομμάτι χοιρινού και το τυλίγουμε καλά με μπέικον χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας. Ψιλοκόβουμε το μπέικον που περίσσεψε. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινού με το μπέικον και τσιγαρίζουμε. Μόλις το μπέικον αρχίσει να παίρνει χρώμα, γυρίζουμε τα κομμάτια από την άλλη, τα μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 7-10 λεπτά (ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 62 βαθμούς), γυρίζοντάς τα στη μέση του ψησίματος. Βγάζουμε το χοιρινό από το φούρνο και το αφήνουμε σε ένα ξύλο κοπής.
3. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, λιώνουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1 κ.σ. νερό και το ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Όσο μαγειρεύεται το κρεμμύδι, ζεματάμε το υπόλοιπο μπέικον για 1 λεπτό και το προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον αρακά μαζί με 1/2 φλιτζάνι περίπου νερό και τις υπόλοιπες 4 κ.σ. βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε τον αρακά και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το μαρούλι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.
4. Μοιράζουμε τον αρακά σε τέσσερα πιάτα, κόβουμε τα χοιρινά φιλέτα και τακτοποιούμε τα κομμάτια πάνω από τον αρακά. Σερβίρουμε αμέσως.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;