Κατηγορίες

Αρνίσιο κότσι μπρεζέ

Αρνίσιο κότσι μπρεζέ
Εξαιρετικό πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις σε ένα γιορτινό ή επίσημο τραπέζι. Μπρεζέ σημαίνει σιγανό πολύωρο ψήσιμο σε σκεπασμένο σκεύος, με τη χρήση υγρών, αρωματικών και λαχανικών, που δίνει πλούσια γεύση και ζουμερή υφή στο φαγητό.

Υλικά

(για 4 άτομα)

2 αρνίσια κότσια (1 κιλό περίπου)
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
4 πατάτες μεγάλες, κομμένες κυδωνάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κλωνάρια δενδρολίβανο (τα φυλλαράκια)
250 γρ. φέτα, κομμένη σε 4 κομμάτια
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θρούμπι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κύβος λαχανικών, διαλυμένος σε λίγο ζεστό νερό (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το 1/3 από το λάδι και το πολτοποιημένο σκόρδο και το ανακατεύουμε καλά. Πλένουμε καλά το αρνί, το βάζουμε μέσα σε γάστρα (κατά προτίμηση κεραμική) με καπάκι και με ένα πινέλο το αλείφουμε καλά με το μείγμα λαδιού-σκόρδου.
2. Προσθέτουμε στη γάστρα και τις πατάτες, τις ντομάτες, το θρούμπι, τη ρίγανη, τις σκελίδες σκόρδου και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό, τον κύβο των λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.
3. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες. Ελέγχουμε στο ενδιάμεσο μήπως χρειαστεί νερό (πάντα καυτό). Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό προσθέτουμε τη φέτα.
4. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, πασπαλίζουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης και δενδρολίβανου και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;