Κατηγορίες

Μοσχαρίσια μενταγιόν με μπέικον και μορχέλες

Μοσχαρίσια μενταγιόν με μπέικον και μορχέλες
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά.


Υλικά

(για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε 8 μενταγιόν
8 φέτες μπέικον
16 φρέσκες μορχέλες, ξεπλυμένες ή αποξηραμένες- μουλιασμένες σε νερό που βράζει για 30 λεπτά, στραγγισμένες και ξεπλυμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 
1/2 φλιτζάνι κρασί Μαδέρα
3/4 φλιτζανιού ζωμό μανιταριών ή άλλο ζωμό με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο 
2 κ.σ. κρύο ανάλατο βούτυρο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Τυλίγουμε μια φέτα μπέικον γύρω από κάθε μενταγιόν και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Αλατοπιπερώνουμε.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μενταγιόν και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν από κάτω, περίπου 2 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια. Μεταφέρουμε το κρέας σε πιάτο. Μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 2 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι, προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, γυρνώντας το κρέας, για 3 περίπου λεπτά, ή έως ότου το θερμόμετρο που έχουμε βάλει στο κέντρο του κρέατος γράψει 60 βαθμούς.
3. Μεταφέρουμε τα μενταγιόν σε πιάτα και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, στροβιλίζουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε τα μενταγιόν και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;