Κατηγορίες

Ψαρονέφρι με αχλάδια και εσαλότ

29/11/2018 20:00, 0 σχόλια

Ψαρονέφρι με αχλάδια και εσαλότ
Τα αχλάδια μπορούν να αντικαταστήσουν ωραιότατα τις πατάτες με τις οποίες συνήθως συνοδεύουμε το χοιρινό και να δώσουν ιδιαίτερη νοστιμιά και γλύκα στο πιάτο. Μια εντυπωσιακή συνταγή για ψαρονέφρι, ιδανική για επίσημα τραπέζια.

Υλικά

(για 4 άτομα)

600 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι συν φρέσκα κλαδάκια για το γαρνίρισμα
3 μεγάλα κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 αχλάδια, κομμένα στα τέσσερα
4 κ.γ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
3/4 φλιτζανιού νέκταρ αχλαδιού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς. Ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο θυμάρι σε ένα μικρό μπολ. Τρίβουμε με αυτό το μείγμα το χοιρινό, τα κρεμμύδια και τα αχλάδια.
2. Ζεσταίνουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το χοιρινό και τα κρεμμύδια και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τα, για περίπου 7 λεπτά. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε μια πιατέλα. Μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 60-62 βαθμούς.
3. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα αχλάδια στο ίδιο τηγάνι (δεν το καθαρίζουμε) και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές, για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κομμένη πλευρά τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Δεν καθαρίζουμε το τηγάνι.
4. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ. Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το ζωμό, το νέκταρ αχλαδιού και το μείγμα με το αλεύρι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 7 λεπτά.
5. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και τις τακτοποιούμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε γύρω τους τα αχλάδια και τα κρεμμύδια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με κλαδάκια θυμάρι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;