Κατηγορίες

ΠΙΑΤΟ ΗΜΕΡΑΣ / Μοσχάρι στην κατσαρόλα με μπύρα

ΠΙΑΤΟ ΗΜΕΡΑΣ / Μοσχάρι στην κατσαρόλα με μπύρα
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε μέτριους κύβους
3 φύλλα δάφνης
500 ml μπύρα τύπου Ale
2 κλαράκια σέλερι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το κρέας και το αλεύρι και στη συνέχεια τη ντομάτα και την μπύρα. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 με 2½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει πολύ (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας και να το βάλουμε στον φούρνο για 3 ώρες περίπου). Αφαιρούμε το καπάκι την τελευταία μισή ώρα του μαγειρέματος.
3. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, ρύζι ή πουρέ πατάτας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;