Κατηγορίες

Χοιρινό ψητό με κρούστα μουστάρδας

Χοιρινό ψητό με κρούστα μουστάρδας
Λαχταριστό χοιρινό ψημένο σε κρούστα μουστάρδας και μυρωδικών. Μια πανεύκολη συνταγή, ιδανική για ένα επίσημο ή γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο, που το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος για το ψήσιμο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1200 γρ. χοιρινό για ρόστο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν με ολόκληρους σπόρους από σινάπι
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. φυλλαράκια δενδρολίβανου, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.σ. τριμμένο θυμάρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190-200 βαθμούς.
2. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το θυμάρι.
4. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το κρέας και στη συνέχεια το αλείφουμε καλά από όλες τις μεριές με το μείγμα της μουστάρδας από το μπολ.
5. Ψήνουμε το χοιρινό για 1 ώρα περίπου ή καλύτερα μέχρι ένα εσωτερικό θερμόμετρο που θα βάλουμε μέσα στο κρέας να δείχνει 69-70 βαθμούς.
6.  Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;